Lite vad vi gjort - Karlsfälts Gård

Årets klimatbonde - för bönder i framkant

Karlsfälts Gård på ATL TV

I ATLs program från Borgeby finns inslag från Karlsfälts Gård med.  Vid ca 8 minuter börjar en sektion som handlar om vatten. Vid ca 32 min börjar en sektion om insekter och pollinering där ett inslaget om Karlsfälts blommande kantsådd finns med .

Klicka på bilden eller på länken nedan så kommer du till ATL TV och kan se hela programmet.

https://www.atl.nu/atltv/atl/lantbruk/fullmatat-pa-borgebys-forsta-dag/_3qFNgMKnykl_VXT54-VsA

Årets Karlfälts Sporting blev en härlig dag med omkring 50 deltagare. Prisbordet var uppskattat, liksom grillkorven.

Karlfälts kantsådd ett miljöprojekt med blommor för bin

Ett fantastiskt projekt som främjar miljön såväl för insekter som bindandet av koldioxid. Det är dessutom fantastiskt vackert! På Karlfälts gård kommer vi att plantera ca 40.000 kvadratmeter med miljöblandningen och du har möjlighet att vara med genom att handla kantmetrar i vår webbshop.

Vill du plantera själv finns blandningen att köpa hos Skånefrö
1 kg fpn 78 kr/kg plus moms och frakt
20 kg fpn 58 kr/kg plus moms och frakt
Utsädesmängd 25 kg per ha= 10.000 kvadrat meter.
Finns att köpa hos Skånefrö från och med nu!
Sven Andersson 0414-412503 0705-161408 sven.andersson@skanefro.se

Till Fårslaget mötte många upp i det fina vädret. Golfkrogen hade kotletter från Karlsfält på menyn.

Karlsfälts Gård Årets Östersjöbonde

Erik Bengtsson och Christoffer Bonthron från Karlsfälts Gård i Ystad har utsetts till Sveriges nationella vinnare i Årets Östersjöbonde 2018. Med sitt klimatsmarta bevattningssystem visar de innovation som både är modernt, miljövänligt och hållbart.

Genom att skapa våtmarker och dammar vid åkermarken, absorberas näringsämnena och kan sedan användas på nytt för att bevattna och göda åkrarna. Något som verkar positivt för det lokala djurlivet, såväl som naturen och havet.
Själva bevattningssystemet är också moderniserat så att det ska fungera mer som ett naturligt regn, och på så vis minimera läckage och elförbrukning.

–Vi har gjort detta för att miljön är central och viktig för oss samt en av värdegrunderna för verksamheten på gården. Vi lånar marken av våra barn – när vi återlämnar den vill vi att vi ska känna att vi har gjort det bästa som går med de förutsättningarna vi hade och den teknik och kunskap som fanns tillgänglig, säger Christoffer Bonthron. Alla är vinnare på att det arbetas med miljöfrågor, fortsätter han. Speciellt lantbrukaren själv, då de konkreta positiva effekterna av miljöåtgärder oftast kan mätas och märkas omgående i närområdet på lantbrukarens egen gård. En annan viktig aspekt är att dagens uppmärksamma och medvetna kunder värdesätter ett miljömedvetet lantbruk och därmed kan ekonomin på gården stärkas av aktivt arbete med miljöfrågor.