Karlsfälts Gård

Familjegård sedan flera generationer

På platsen där Karlsfälts Gård finns sedan 1820 har det drivits jordbruk så långt historien vet att berätta. Och sedan decennier tillbaka fortsätter vi att ta tillvara och utveckla den kunskap och de erfarenheter som kommer oss till del genom vårt eget arbete och framsteg i omvärlden.

Till gården hör 700 hektar mark där vi odlar betor, raps, vete, korn, lin, ärtor och rödsvingel. De friska vindarna som nästa alltid blåser över Österlen förser oss med ren energi genom våra två vindkraftverk. Sedan 2005 är vi certifierade med Svenskt Sigill, vilket borgar för god djuromsorg, miljöansvar och kortast möjliga transporter.

Vår högkvalitativa djurhållning innebär ett gott liv för våra grisar, kor och får. Kött och andra produkter från gården är känt och uppskattat för sin höga kvalitet i smak och textur. Kött och charkuterier säljs av restauranger och butiker som värnar om kvalitet i sitt utbud och sortiment.

Vår filosofi är att djur, natur och människor ska leva i symbios, och det är ett värde som vi vårdar om omsorg. Genom att erbjuda djuren ett gott liv under deras livstid visar vi all den respekt de är värda. Inte minst genom att också ta tillvara och förädla skinn och hudar till hållbara designprodukter för en medveten och hållbar livsstil.