Karlsfält naturligt – chark

Våra charkuterier för god smak!

Korven har fått en renässans i det moderna köket, och charkuterier som start på en middag efter förebild från Medelhavet är alltid uppskattat. Vi erbjuder ett brett och smakrikt sortiment!

Karlsfälts Gårdsskinka

God rökt och lufttorkad skinka av hondjurens mjälla skinka. Skinkan läggs i lag med salt och kryddor. Sedan röks och lufttorkas den flera gånger för att få en skinka med bevarad som köttkänsla. Förädlingsprocessen tar cirka fem månader beroende på årstid. Utmärkt som pålägg på såväl frukostbuffén som på en skiva baguette. Perfekt till vårens primörer, till en drink eller i en sallad. Skinkorna väger cirka fem kg.

Karlsfälts Coppa

En italiensk läckerhet med begränsad tillgång, tillverkad i Sverige på vår Hampshire-karré som lufttorkas i lugn och ro. Utmärkt på smörgåsbordet eller på en tallrik med antipasti. Coppan väger cirka tre kg.

Karlsfälts goda korvar

Korvarna innehåller bogkött och kryddor, och de är handgjorda med naturligt skinn. Därför finns det inte två korvar som ser likadana ut. Av 100 gram korv är 90 gram kött med endast 25 procent fetthalt.

Karlsfälts Husman

Den mildaste korven i vårt sortiment och gjord på skandinaviskt recept. Passar perfekt att koka, steka elelr grilla och den passar för alla åldrar. Korven väger ca 110 gram.

 

Karlsfälts Lambada

En ölkorv att ätas som den är, som snacks till en drink och som en utmärkt smaksättare i en köttgryta. Korven väger cirka 110 gram.

Karlsfälts Cabanossy

En kryddig korv efter polskt recept med inslag av paprika, peppar och vitlök men med svensk touch. God att steka eller grilla och att smaksätta köttgrytor med eller som ”nattmaten” efter en lyckad kväll. Korven väger cirka 110 gram.

Karlsfälts Chorizo

En Chorizo med ursprung från Argentina och Spanien och med lite hetta i. Chorizon kryddas med cayenne, paprika och vitlök och har inslag av timjan och chili. Korvarnas karakteristiska färg kommer från röd paprika. God att steka eller grilla. Korven väger cirka 110 gram.

Karlsfälts Sremska (mild version)

En korv gjord på ungerskt recept att steka eller grilla. Mild i smaken, men räknas ändå som en av våra mest kryddstarka korvar. Korven väger cirka 110 gram.

Karlsfälts Sremska (starkare version)

En starkare version av den föregående i listan. Också den här passar perfekt att steka eller grilla. Det här är vår hetaste korv i sortimentet. Korven väger cirka 110 gram.