Karlsfält naturligt – NÖTDJUR

Våra nötdjur ger bästa köttet!

Halva delen av året går våra nötdjur ute på Öja Mosse och betar av gräset. Det ger ett bra liv för djuren, och ett kött av exklusiv kvalitet genom gräsets som ger köttet en extra hög halt av det fleromättade fettet Omega 3. Och när det är dags att gå in i stallarna för vintern rör sig djuren fritt mellan ligg- och ätavdelningarna. Alltid strött med mycket halm, och med fri tillgång till av vårt egenproducerade foder, så som majs, vall och spannmål.
 
Våra nötdjur är en korsning av raserna Charolais och Simmental. Och när det är dags får de kortast möjliga väg till det lokala slakteri som vi samarbetar med. Allt för att skona djuren från stress.

För att få fram den optimala smaken av nötkött ska det mörhängas, och under den processen minskar köttet cirka tio procent av sin vikt. Det görs i de lokala butiker och restauranger som säljer köttet från oss på Karlsfälts Gård.